Ilmastointi

SKOV – hyvä kasvuilmasto

Ilmastoinnin tarkoitus

Sikojen optimaaliset ilmasto-olot turvaavat eläinten hyvinvointia ja samalla parhaan mahdollisen tuottavuustason saavuttamista sikalassa. Sikalan ilmastointijärjestelmä edellyttää tarkkaa säädeltävyyttä lämpötilan, ilman kosteuden ja virtausnopeuden suhteen.

SKOVin LPV-järjestelmä on sataprosenttisen joustava eli se voidaan mukauttaa sikalan kaikille osastoille. Järjestelmän ansiosta sikalan ilmasto on tasainen ympäri vuoden.
 

LPV-järjestelmän rakenne

 

Ilmanotto

Sikalan koosta, pohjaratkaisusta ja sijainnista riippumatta SKOVilla on aina ratkaisu siihen, miten sikalaan saadaan raitista ilmaa. Oikean ilmamäärän on päästävä virtaamaan karjasuojaan oikealla korkeudella, oikeassa suunnassa ja oikealla nopeudella.

DA1200/1211,1911 ja DA1500-venttiileissä tuloaukon ohjaus parantaa sisään tulevan ilman tehokkuutta erityisesti talvella. Ilmantarpeen ollessa pieni, vain joka neljäs tuloaukko avautuu ja ilman tulo keskitetään muutaman voimakkaan ilmasuihkun avulla. Tuloaukon ohjaus on SKOVin patentoima.

DA 1200/1211/1911 –seinäventtiilissä ilmavirran suuntauslevy ohjaa ilmasuihkun optimaalisessa suunnassa kohti kattoa. Ilmavirran vaimennuslevy tasaa ulkotuulen vaikutuksen kapeissa karjasuojissa. Metallilla vahvistettu läppä varmistaa, että ilman tuloaukko sulkeutuu tiukasti.

DA 1500 –kattoventtiili on yleinen kattoihin asennettava ilman tuloaukko. Kattoventtiili on tehokas, kun ilman virtausnopeus on pieni. Se hyödyntää ilman tuloaukon tehokapasiteetin optimaalisesti. Korkeapainejäähdytys on helppo asentaa.

Seinä- ja kattoventtiilit on helppo puhdistaa painepesurilla. Niiden eristetyt läpät ehkäisevät kondensoitumista.
 

Kytkentä

Toimitukseen sisältyy asennussarja ja erilaisia komponentteja, alijärjestelmiä ja järjetelmiä. Ne sisältävät kaikki tarvittavat osat, kuten aluslaatat, johdot, ruuvit, liitoskappaleet ja hihnapyörät.

Lue lisää >>

Tehokas korkeapaineejähdytys-järjestelmä varmistaa eläinten hyvinvointia lämpiminä kausina.

Hätäavaus vamistaa eläinten hyvinvoinnin odottamattomissa tilanteissa.

Mekaanisesti ilmastoiduissa taloissa eläinten hyvinvointi taataan kattavalla hälytysjärjestelmällä, joka valvoo ilman happipitoisuutta ja kosteutta

Useimpia SKOV-ilmastointijärjestelmiä säädetään MultiStep-menetelmän mukaisesti, mikä takaa sen, että ilmastointijärjestelmä on painevakaa ja vähem

Erittäin järeä vinssimoottori, joka voi avata jopa 128 seinäventtiiliä. Avaus- ja sulkemiskytkimet manuaalista käyttöä varten.

Back to Top