Suurnavetta-investointi maitotilan kasvuun

Veljekset Jaakko ja Lauri Kanniainen Torniossa toteuttivat suuren yhteensä n 2 miljoonan euron navettahankkeen tänä vuonna. Navetan avajaiset olivat 4. joulukuuta. Paikalla oli arviolta 600 kiinnostunutta kävijää tutustumassa, mukaan lukien Tornion kaupunginjohtaja ja YLE paikallis-TV ja lehdistöä.

Tässä erittäin suuressa navetassa on alkuvaiheessa 2 lypsyrobottia, mutta jatkossa robottien määrä tulee olemaan neljä. Navetan lattia on ritiläpalkkilattia, jossa on kumimatto. Lannanpoisto on slalomtyyppinen.

Ransuco toimitti navetan Jourdain metallikalusteet. Maailman suurimman kalustevalmistajan osaamista edustavat Kanniaisten navetassa mm. lukkoaidat, karsinat ja nostoportit. Ransucon omassa kotimaisessa tuotannossa valmistettiin räätälöidyt kiinnikeosat yhteensopivasti Jourdain´n kanssa. Asentajat kehuivat Jourdain-kalusteiden sopivuutta suuren asennusurakan aikana. Esimerkiksi lukkoaidat toimitetaan tehtaalta valmiiksi kasattuina. Kalusteet toimitettiin kesällä aikataulun mukaisesti.

Jourdain Safety lukkoaita on hiljainen, koska siinä on muoviset ääntä vaimentavat osat. Suurnavetassa, jossa on täydet rivit lukkoaitoja alennetaan navetan melutasoa massiivisella määrällä desibelejä. Rauhallinen ympäristö on maidontuotantoon parempi. Hiljaiset lukkoaidat antavat eläimille paremmat olosuhteet ja navetassa työskenteleville paremman työympäristön ja ergonomian. Lukkoaidat säästävät myös työaikaa yksittäisten lehmien toimenpiteitä tehtäessä.

Jourdain nostoportti on mainio innovaatio, jolla on kätevä erotella lehmiä navetassa eri alueille. Nostoportti liikkuu ylä- ja alasuunnassa, eivätkä paikallaan olevat lehmät estä portin avaamista. Tämä helpottaa eläinten siirtämistä ja säästää työaikaa. Nostoportin käyttäminen on kevyttä, sillä pystytolppien sisällä ovat vastapainot. Portin nousu ja lasku on myös miellyttävän tasaista ilman turhaa nykimistä.
 

Back to Top